Aplalux

Vopseluri Aplalux

AplaPremio

Vopsea premium pe baza de apa, ce imbina o putere de acoperire impresionanta cu un alb absolut impecabil, generand astfel un rezultat perfect si natural.

Este pretabila oricarui tip de suprafata interioara cum ar fi: caramida, mortar, beton, gipscarton, BCA sau suprafete tencuite.

AplaPremio dovedeste o rezistenta remarcabila la spalari frecvente cu detergenti sau alti agenti de curatare de uz casnic. Caracteristicile si calitatile produsului depasesc cerintele standardelor internationale uzuale pentru vopsele de interior.

Utilizari: protectia si decorarea suprafetelor din beton, zidarie, gips-carton.

APLAULTRAMATT

Vopsea emulsionata lavabila mata

AplaUltraMatt este o vopsea lavabila, mata, pentru interior, de o calitate superioara – pe baza de acrilo-stirenici, pigmenţi, aditivi speciali.

Utilizari: protectia si decorarea suprafetelor din gips-carton, beton, zidarie.

APLALUX pentru Bucatarie si Baie

Vopsea emulsionata pentru interior.

AplaLux pentru Bucatarie si Baie este o vopsea superlavabila, pentru interior, pe baza de apa.

Utilizari: vopsea de interior pentru igienizarea bailor si bucatariilor.

Caracteristici :

 • aspect mat si uniform;
 • putere de acoperire mare;
 • rezistenta ridicata la spalare si frecare umeda;
 • buna lucrabilitate, aplicare usoara fara efecte de stropire sau udare;
 • adeziune puternica pe suprafata suport;
 • rezistenta in timp, fara efect de ingalbenire;
 • rezistenta la foc si previne extinderea flacarilor.

Putere de acoperire: 12-16 m˛/lt/strat, pe suprafete pregatite corespunzator in prealabil.

Amorsarea: AplaINprime – grund de amorsare pe baza de apa, pentru pereti interiori.

Timpul de uscare: 1 ora. Al doilea strat se poate aplica dupa 3 ore sau mai mult, in functie de temperatura si umiditate.

Nuantarea: AplaLux este disponibila in varianta alba .Prin sistemul de mixare AplaColorSelect se pot obtine peste 1200 de nuante.
Diluare: 5 -10 % cu apa curata.

APLALUX PENTRU SPITALE şi RESTAURANTE

Vopsea emulsionata pentru interior.

AplaLux pentru Spitale şi Restaurante este o vopsea superlavabilă, pentru interior, pe bază de apă, care conţine polimeri speciali, pigmenţi şi aditivi speciali destinaţi suprafeţelor sensibile.

Utilizări: AplaLux pentru Spitale şi Restaurante este o vopsea premium, inodoră, cu nivel scăzut de COV (Compusi Oragnici Volatili), nu conţine amoniac şi formaldehide ceea ce îi conferă posibilitatea de aplicare pe suprafeţele pereţilor din spitale, restaurante, camere de copii, centre de îngrijire, şcoli, gradiniţe, fără riscul apariţiei alergiilor cauzate de compuşii chimici.

Caracteristici:

 • este hipoalergenică;
 • nu conţine amoniac şi formaldehide;
 • aspect mat şi uniform;
 • putere de acoperire mare;
 • rezistenţă ridicată la spălare şi frecare umeda;
 • bună lucrabilitate, aplicare uşoară fără efecte de stropire sau udare;
 • adeziune puternică pe suprafaţa suport;
 • rezistenţă în timp, fără efect de îngălbenire;
 • rezistenţă la foc şi previne extinderea flăcărilor

Vopsele emulsionate de exterior APLACRYL

Vopsea emulsionata acrilica pentru exterior.

AplaCryl este o vopsea emulsionata de exterior pe baza de dispersii apoase de copolimeri acrilo-stirenici. Este rezistenta la foc si previne imprastierea flacarilor si a focului.
Timp de uscare: 1 ora. Dupa 3 ore sau mai mult, in functie de temperatura si umiditate, se poate aplica al doilea strat

Utilizari: protectia si decorarea suprafetelor de beton, zidarie, piatra.

APLAULTRAGLET

Glet de perete pe baza de ipsos.

AplaUltraGlet este un glet pe baza de ipsos in amestec cu aditivi chimici.

Utilizari: nivelarea peretilor interiori, dupa tencuire si inainte de finisarea fina cu AplaFill.

APLASUPERSATEN

Glet de finisaj pe baza de ipsos pentru peretii interiori.

AplaSuperSaten glet fin pe baza de ipsos, care contine microfibre si aditivi speciali imbunatatiti care ii confera produsului o excelenta lucrabilitate si adeziune la stratul suport, rezultand un mediu placut si igienic lasand peretii gletuiti sa respire.

Dupa folosire suprafata rezultata este foarte fina si de un alb stralucitor gata pregatita pentru vopsire cu Apla Premio, Apla Lux, Apla Chrom sau Apla Lux Bathroom & Kitchen .

Poate fi aplicata pe substrat mineral (ciment), caramida, beton sau beton aerat.

Membrane bituminoase

APLAHYDROSTOP

Amorsa bituminoasa “la rece” pe baza de apa.

AplaHydroStop este un produs alcatuit din materiale pe baza de bitum, rasini, stabilizatori minerali si elastomeri. Utilizari:amorsa pentru substraturile hidroizolante, pardoseli, acoperisuri inclinate si pentru reparatii diverse.

Se remarca faptul ca prin utilizarea simultana a unei emulsii bituminoase speciale formate din AplaHydroStop + ciment + nisip in proportiile 2 + 1 + 3, amestecate foarte bine, se constituie un mortar plastifiat hidroizolator.

Acest compus poate fi aplicat cu o grosime de 2-3 cm. Se aplica pe beton, caramida, lemn.

APLAHYDROSTOP SOLVENT

Amorsa bituminoasa hidroizolatoare pe baza de solvent.

Caracteristici generale: AplaHydroStop Solvent este o solutie monocomponenta hidroizolatoare pe baza de bitum, compusa din doua tipuri de asfalt – asfalt moale 80/100 si asfalt tare 85/25, diluabila cu solvent, si consolidata cu rasini pe baza de poliuretan si SBS (Styrene-Butadiene-Styrene).

Dupa aplicare, cand se usuca, formeaza o pelicula cu proprietati plastice si rezistenta mecanica mare.

Utilizari: AplaHydroStop Solvent este folosit pentru protectia metalelor si pentru amorsarea suprafetelor inainte de lipirea membranelor bituminoase AplaBitustop, in special pe suprafetele verticale de beton. Este cel mai potrivit produs pentru protectia tevilor de canalizare si a tuburilor de metal.

APLAHYDROREPAIRS

Emulsie bituminoasa super elastica pentru hidroizolatii.
Caracteristici generale: AplaHydroRepairs este o emulsie de impermeabilizare, compusa din bitum pur, elastomeri sintetici, rasini si agenti impotriva exfolierii, ce formeaza o pelicula elastica cu execelenta adeziune la cele mai uzuale elemente structurale si este rezistenta la radiatiile UV,in ciuda culorii inchise. Datorita elasticitatii sale unice – 1200 % – prezinta o capacitate deosebita de acoperire a crapaturilor.

Utilizari: hidroizolatie pentru acoperisuri plane, balcoane, pereti, pivnite si alte suprafete din beton, repararea straturilor vechi de bitum, amorsa pentru membranele bituminoase, adeziv pentru materialele termoizolante.

AplaHydroRepairs este compatibil cu betonul, betonul usor, caramida, piatra, lemnul, metalul, gips-cartonul, polistirenul, poliuretanul.

APLAHYDROCOAT

Emulsie bituminoasa hidroizolatoare gata preparata.

Caracteristici generale: AplaHydrocoat este o emulsie bituminoasa gata preparata pe baza de apa, compusa din bitum, rasini, elastomeri, agenti emulsifianti si stabilizatori minerali. Nu necesita diluare si este gata de aplicare. Se aplica pe suprafete de ciment, mortar, beton, caramida si lemn.Este cel mai recomandat produs pentru realizarea unei bariere de vapori sau a unei bariere contra apei pe suprafetele de beton.

Utilizari:

 • Se aplica ca strat de hidroizolatie si ca strat protectiv la subsoluri, socluri, fundatii, pe suprafetele peretilor de sprijin si suprafetele verticale.
 • Se poate folosi ca amorsa pentru hidroizolatii cu membranele bituminoase Apla BituStop, la acoperisuri, terase si suprafete verticale.
 • Se foloseste ca bariera de vapori sau bariera contra apei pe suprafetele de beton.
 • Se foloseste pentru intretinerea sistemelor de hidroizolatii.

APLABITUSTOP – APP

Membrane hidroizolatoare termosudabile

Materialul constitutiv al membranelor hidroizolatoare AplaBituStop este bitumul modificat cu polimeri plastomerici APP (polipropilena atactica), armat cu fibra de sticla sau poliester.
Utilizari: in sistemul monostrat sau dublu-strat, la hidroizolarea suprafetelor inclinate sau orizontale, realizate din zidarie, beton, mortar de ciment, panouri din lemn sau astereala.

Se pot realiza hidroizolatii la: suprafetele inclinate, terase circulabile sau necirculabile, pardoseli metalice, parcari, subsoluri, poduri, viaducte sau canale.

Punerea in opera a membranelor hidroizolatoare se realizeaza prin termosudare, utilizandu-se arzatorul cu flacara.

APLABITUSTOP -15

Membrane hidroizolatoare termosudabile

Membranele bituminoase AplaBituStop -15 au la baza bitumul distilat modificat cu polimeri elastomeri (SBS) avand o armatura compozita, formata din impislitura de polyester, armata cu fibre de sticla rasucite, dispuse sub forma de retea. Compozitia modificata a membranei ofera proprietati excelente impotriva imbatranirii, elasticitate, flexibilitate la rece (- 15 C), durabilitate.

Utilizari: in sistemul monostrat sau dublu-strat, la hidroizolarea suprafetelor inclinate sau orizontale, realizate din zidarie, beton, mortar de ciment, panouri din lemn sau astereala. Se pot realiza hidroizolatii la: suprafetele inclinate, terase circulabile sau necirculabile,acoperisuri gradina, acoperisuri inclinate sau curbe, fundatii, structuri tensionate, spatii necirculabile, parcaje, pasaje stradale, poduri si viaducte, galerii si tunele, canale de irigatii, bazine, piscine si diguri, repararea hidroizolatiilor existente si deteriorate.

Punerea in opera a membranelor hidroizolatoare se realizeaza prin termosudare, utilizandu-se arzatorul cu flacara. Suprapunerea membranelor se face transversal pe minim 15 cm, iar longitudinal pe minim 12 cm. Dupa incalzirea cu arzatorul acestea vor fi presate cu o rola presoare.

APLA BITUSTOP THERMO

Membrane hidroizolatoare termoadezive.

Membranele bituminoase AplaBituStop Thermo sunt membrane compozit obtinute prin “laminarea� a doua amestecuri bituminoase cu proprietati diferite, pe cele doua fete ale unei armaturi impregnate cu un compus special, compatibil cu ambele tipuri de amestec. Membranele bituminoase AplaBituStop Thermo sunt memebrane alcatuite din doua amestecuri de impermeabilizare diferite, special concepute pentru a permite aplicarea membranei peste panouri termosensibile, inflamabile ( polistiren extrudat/expandat, acoperisuri de lemn).
Utilizari: in sistemul monostrat sau dublu-strat, la hidroizolarea suprafetelor inclinate sau orizontale, realizate din zidarie, beton, mortar de ciment, panouri din lemn sau astereala. Se pot realiza hidroizolatii la: suprafetele inclinate, terase circulabile sau necirculabile,acoperisuri gradina, acoperisuri inclinate sau curbe, fundatii, structuri tensionate, spatii necirculabile, parcaje, pasaje stradale, poduri si viaducte, galerii si tunele, canale de irigatii, bazine, piscine si diguri, repararea hidroizolatiilor existente si deteriorate.

Polistiren

POLISTIREN EXPANDAT EPS APLAEFOAM

EPS – Expanded PolyStyrene sau polistiren expandat este materialul ce se obtine prin procesarea polistirenului expandabil – un produs petrochimic.

Utilizari: izolarea termica a peretilor exteriori, a teraselor necirculabile, a acoperisurilor cu sarpanta din lemn (placi utilizate intre pane fara utilizare statica ), izolarea termica a planseelor dispuse peste incaperi reci – placi inglobate in pardoseala, la plafoane suspendate sub acoperisuri, lucrari pentru cresterea rezistentei termice a elementelor de constructii (izolatie punti termice, placare pereti la subsol, etc.), lucrari pentru repararea termoizolatiilor la terase, izolatii fonice la zgomot de impact ca dala flotanta.

POLISTIREN EXTRUDAT XPS APLAXFOAM

Datorita tehnologiei de producere prin extrudere, placile din polistren extrudat au o structura uniforma din celule inchise, ceea ce le confera anumite caracteristici tehnice specifice: valoare scazuta a conductivitatii termice, pe termen lung, rezistenta mecanica excelenta, lipsa capilaritatii, rezistenta ridicata la umezeala, rezistenta la cicluri (inghet-dezghet), durabilitate ridicata, rezistenta inalta la difuzia vaporilor, greutate redusa si usurinta in manipulare, usor de taiat cu unelte simple, rezistent la deteriorare sub actiunea radacinilor, curat, inodor si ne-iritant pentru piele.

Caracteristici:

 1. bun izolator termic (cu un coeficient λ scazut);
 2. slaba retentie a apei si a umiditatii;
 3. rezistenta mecanica ridicata;
 4. rezistenta la compresiune ridicata;
 5. proprietati de autostingere;
 6. stabilitate dimensionala;
 7. densitate omogena in masa;
 8. rezistenta la atacul acizilor si al bazelor;
 9. inertie la variatiile de temperatura;
 10. compatibilitate cu materialele folosite in constructii (ciment, gips);
 11. usor de transportat, taiat si aplicat;
 12. curat, inodor, neiritant pentru piele
 13. mentinerea constanta in timp a acestor proprietati.