Accesorii Viking

PIESE DE FINISAJ

Piesele de finisaj pentru acoperișuri sunt concepute funcțional și estetic. Astfel, un sistem de învelitori din țiglă metalică mai conține și piese de finisaj și accesorii precum: coame, dolii, pazii, frontoane, diferite elemente de îmbinare, toate acestea fiind realizate din același material ca și tigla metalică.

Etanșeizarea și o parte din ventilație se realizează cu ajutorul profilelor de etanșare tip coamă, streașină sau dolia, confecționate din polietilenă expandată de înaltă densitate, rezistența la variații mari de temperatură, precum și la diferite atacuri din mediul extern (poluare, ultraviolete, insecte, păsări etc.)

Vă prezentăm piesele de finisaj ce fac un acoperiș estetic și funcțional:

Element de rupere pantă

Elementele de rupere se aplică în cazul în care acoperișul are între două ape consecutive unghiuri diferite. Ele fac legatura între acestea împiedicând infiltrațiile de apă, putând fi interioare sau exterioare.

Șorț Streașină – Viking Profil

Este un element care îmbracă partea de chenar din lemn a șarpantei și are rolul principal de a lega și de a crea o structură de rezistență între țigla metalică și sistemul de jgheaburi, prin cârlige.

Coamă Dreaptă

Coama reprezintă elementul de legatură dintre două ape și este plasat de regulă în linie dreaptă la cea mai înaltă cotă a acoperișului. Există două tipuri de coamă: dreaptă și semirotundă. Ca și execuție coama dreaptă diferă de coama semirotundă prin faptul că aceasta este realizată ca două șorțuri de streașină unite printr-un element de legătură la un unghi de 90 grade în ambele părți. În cazul în care unghiul între cele două ape este foarte ascuțit se recomandă folosirea coamei drepte.

Coamă Semirotundă

Coama reprezintă elementul de legătură dintre două ape și este plasat de regulă în linie dreaptă la cea mai înaltă cotă a acoperișului. Există două tipuri de coamă: dreaptă și semirotundă.

Pentru un acoperiș ce necesită o ventilație mare în coamă și care are un anumit tip de pantă, nu foarte accentuat, se recomandă folosirea coamei semirotunde.

Bordură Fronton

Este un paravant și se montează pe suport din lemn în partea laterală a acoperișului și are rolul de a proteja structura, de vânt și ploaie.

Dolie

Este un element de legatură între două unghiuri de șarpantă (ruperi de șarpantă sub formă de unghiuri interne).

Opritor de zăpadă

Rolul opritoarelor de zăpadă este de a opri alunecarea zăpezii în caz de dezgheț spre jgheab, totodată fiind un element de protecție împotriva caderii în exterior a zăpezii și sloiurilor de gheață.

Bordură Specială

Este un element realizat din tablă plană ce apare ca soluție de izolație și legatură pentru acoperișuri cu forme foarte complexe, se realizează la comandă în funcție de soluția și configurația aleasă.

Colțar exterior – interior

Colțarele sunt elemente de izolație în unghi realizate din tablă plană.

Racord Calcan / Bordură Calcan

Se recomandă în cazul în care acoperișul existent întâlnește în vecinătate o suprafață perpendiculară a unei case existente situație în care tabla tip țiglă metalică trebuie să formeze o închidere perimetrală cu peretele respectiv numit CALCAN. Ca atare, în funcție de unghiul apei în raport cu calcanul, se realizează izolații din tablă plană numite racorduri sau borduri. Pentru a se evită scurgerile ți infiltrațiile dinspre zid spre interiorul cutei țiglei metalice.

Semicoamă

Semicoama îndeplinește aceleași funcții ca și coama, însă se folosește de obicei pentru proiecte la scară mai mică, unde din considerente estetice se aplică semicoama.


SISTEM DE VENTILAȚIE

În structura acoperișurilor există permanent umiditate. Cauza o reprezinta vaporii ce apar în interiorul clădirilor dar și umiditatea pătrunsă din exterior.

Dacă acoperișul nu este ventilat, aerul umed care se ridică și ajunge sub acoperiș condensează pe suprafața interioară a materialului învelitorii acoperișului și, drept urmare, stratul de izolație termică va absorbi apa.

Țevile de ventilație marca PRUSZYNSKI conduc aerul umed către exterior înainte ca acesta să efectueze structura constructivă, precum și previn apariția deformațiilor și degradarea materialului învelitorii acoperișului, eliminând condensul de pe suprafața inferioară a izolației anti-condens.

Țevile de ventilație se potrivesc ideal pentru profilele: KORAL, RUBIN Plus, VKP 1.

Sunt disponibile în următoarele culori:

  • maro RAL 8016
  • maro RAL 8017
  • verde închis RR 011
  • vișiniu RR 028
  • maro închis RR 032
  • negru RR 033 / RAL 9005
  • arămiu RR 750 / RAL 8004
  • verde deschis RAL 6005.

Prețurile menționate NU includ TVA. Preturile produselor de pe site-ul www.vibor.ro sunt informative si pot suferi modificari fara o notificare prealabila.

Pentru mai multe detalii și informații despre produsele noastre, ne puteți contacta atât prin e-mail la office@vibor.ro, cât și telefonic la numărul de telefon 0753 318 000.