Accesorii Viking

Piese de finisaj

Piesele de finisaj pentru acoperisuri sunt concepute functional si estetic. Astfel, un sistem de invelitori din tigla metalica mai contine si piese de finisaj si accesorii precum: coame, dolii, pazii, frontoane, diferite elemente de imbinare, toate acestea fiind realizate din acelasi material ca si tigla metalica. Etanseizarea si o parte din ventilatie se realizeaza cu ajutorul profilelor de etansare tip coama, streasina sau dolia confectionate din polietilena expandata de inalta densitate, rezistenta la variatii mari de temperatura precum si la diferite atacuri din mediul extern (poluare, ultraviolete, insecte, pasari etc.)

Va prezentam piesele de finisaj ce fac un acoperis estetic si functional:

 

Element de rupere panta

Elementele de rupere se aplica in cazul in care acoperisul are intre doua ape consecutive unghiuri diferite. Ele fac legatura intre acestea impiedicand infiltratiile de apa, putand fi interioare sau exterioare.

Sort Streasina – Viking Profil

Este un element care îmbracă partea de chenar din lemn a șarpantei și are rolul principal de a lega și de a crea o structură de rezistență între țigla metalică și sistemul de jgheaburi, prin cârlige.

Coama Dreapta

Coama reprezintă elementul de legatură dintre două ape și este plasat de regulă în linie dreaptă la cea mai înaltă cotă a acoperișului. Există două tipuri de coamă: dreaptă și semirotundă. Ca și execuție coama dreaptă diferă de coama semirotundă prin faptul că aceasta este realizată ca două șorțuri de streașină unite printr-un element de legătură la un unghi de 90 grade în ambele părți. În cazul în care unghiul între cele două ape este foarte ascuțit se recomandă folosirea coamei drepte.

Coama Semirotunda

Coama reprezintă elementul de legătură dintre două ape și este plasat de regulă în linie dreaptă la cea mai înaltă cotă a acoperișului. Există două tipuri de coamă: dreaptă și semirotundă.

Pentru un acoperiș ce necesită o ventilație mare în coamă și care are un anumit tip de pantă, nu foarte accentuat, se recomandă folosirea coamei semirotunde.

Bordura Fronton

Este un paravant si se monteaza pe suport din lemn in partea laterala a acoperisului si are rolul de a proteja structura, de vant si ploaie.

Dolie

Este un element de legatură între două unghiuri de șarpantă (ruperi de șarpantă sub formă de unghiuri interne).

Opritor de zapada

Rolul opritoarelor de zăpadă este de a opri alunecarea zăpezii în caz de dezgheț spre jgheab, totodată fiind un element de protecție împotriva caderii în exterior a zăpezii și sloiurilor de gheață.

 

Bordura Speciala

Este un element realizat din tablă plană ce apare ca soluție de izolație și legatură pentru acoperișuri cu forme foarte complexe, se realizează la comandă în funcție de soluția și configurația aleasă.

Coltar exterior – interior

Coltarele sunt elemente de izolatie în unghi realizate din tabla plana.

Racord Calcan/ Bordura Calcan

Se recomandă în cazul în care acoperișul existent întâlnește în vecinătate o suprafață perpendiculară a unei case existente situație în care tabla tip țiglă metalică trebuie să formeze o închidere perimetrală cu peretele respectiv numit CALCAN. Ca atare, în funcție de unghiul apei în raport cu calcanul, se realizează izolații din tablă plană numite racorduri sau borduri. Pentru a se evită scurgerile ți infiltrațiile dinspre zid spre interiorul cutei țiglei metalice.

Semicoama

Semicoama îndeplinește aceleași funcții ca și coama, însă se folosește de obicei pentru proiecte la scară mai mică, unde din considerente estetice se aplică semicoama.

SISTEM DE VENTILAȚIE

În structura acoperișurilor există permanent umiditate. Cauza o reprezinta vaporii ce apar în interiorul clădirilor dar și umiditatea pătrunsă din exterior. Dacă acoperișul nu este ventilat, aerul umed care se ridică și ajunge sub acoperiș condensează pe suprafața interioară a materialului învelitorii acoperișului și, drept urmare, stratul de izolație termică va absorbi apa. Țevile de ventilație marca PRUSZYNSKI conduc aerul umed către exterior înainte ca acesta să efectueze structura constructivă, precum și previn apariția deformațiilor și degradarea materialului învelitorii acoperișului, eliminând condensul de pe suprafața inferioară a izolației anti-condens.

Țevile de ventilație se potrivesc ideal pentru profilele: KORAL, RUBIN Plus, VKP 1.

Sunt disponibile în următoarele culori:

– maro RAL 8016
– maro RAL 8017
– verde închis RR 011
– vișiniu RR 028
– maro închis RR 032
– negru RR 033 / RAL 9005
– arămiu RR 750 / RAL 8004
– verde deschis RAL 6005.

 

Pentru gama  completa de dimensiuni si preturi va rugam contactati-ne la office@vibor.ro sau telefonic la 0753.318.000.

Vibor - Materiale de constructii - Ferestre Velux

Contact

Parteneri